Fundació PROIDE

La Fundació PROIDE és una ONGD que neix l'any 1992 de les escoles La Salle de Catalunya. Els seus objectius són bàsicament la presa de consciència de les accions realitzades per la població dels països rics occidentals, i el suport a la implementació de projectes de desenvolupament a països pobres del Sud.

L'any 1993 vaig participar en un projecte de PROIDE al Centre de Formació Rural de Tami, a Togo. Va ser un mes intens d'immersió en la societat rural d'aquesta regió i la meva primera entrada a l'Àfrica Subsahariana. Vint anys després vaig tornar a Tami per sis setmanes per tal d'iniciar un projecte d'inventariat i seguiment de les poblacions d'ocells presents a la finca, on s'alternen camps de conreu i petits embassaments d'aigua. Pots descarregar-te l'informe o l'article-resum publicat a la revista Quercus.

En el període 1996-2005 i també el 2011 vaig impartir classes sobre les relacions entre medi ambient i desenvolupament en els cursos sobre voluntariat, cooperació internacional i solidaritat organitzats per PROIDE.