Departament de Biologia Animal (Universitat de Barcelona)

La Universitat de Barcelona col·labora amb diferents institucions acadèmiques d'arreu a través de l'intercanvi d'experiències, treball i coneixement. L'estiu de 1998, el Departament de Biologia Animal de la Facultat de Biologia, va col·laborar amb la Fundação para a Conservação e a Produção Florestal do Estado de São Pauloen un projecte de censos de vertebrats a la selva plujosa de la Mata Atlàntica brasilera.

Vaig tenir l'oportunitat de participar en aquest projecte, censant vertebrats al llarg d'un mes en plena selva, en un treball de camp força dur al costat d'altres companys i companyes catalans i brasilers. Els resultats dels nostres censos, posteriorment analitzats, van donar lloc a una publicació científica.


Al llarg del període 1993-1998 vaig col·laborar en la campanya científica sobre l'estudi de la biologia reproductora de la gralla de bec vermell a la població reproductora de Los Monegros, Aragó. Durant aquest temps vaig treballar a intervals en la recollida de dades de camp fent un seguiment de la població local. El resultats van ser analitzats, junt amb moltes altres dades, i publicats per Cristina Sánchez Alonso en la seva tesi doctoral sobre Estratègia reproductora de la gralla de bec vermell.